Samen met het UAF zet ProRail zijn kennis en expertise in zodat er betere arbeidsmarktkansen ontstaan voor hoger opgeleide vluchtelingen. Ons gezamenlijke doel is duurzame instroom in de railsector en bij ProRail zelf. Onze samenwerking begon in 2019. Nu verlengen we deze met nog eens twee jaar en dat is goed nieuws voor gevluchte professionals die in de railsector aan de slag willen.
Rachelle van Daalen, D&I manager ProRail B.V: ‘De term ‘Inclusiviteit begint niet voor niets met de I van IK’, las ik ooit. Zo is het, het begint bij jezelf en de extra stap die jij wilt zetten voor gevluchte talenten die graag de arbeidsmarkt op willen. Samen moeten we er werk van maken en in de samenwerking met het UAF ervaren we de energie die nodig is om het verschil te maken voor deze talentvolle groep. Ik kijk uit naar de voortzetting van ons partnership!’
Bij het bedrijf stond september in het teken van Diversiteit & Inclusiviteit. Rachelle: ‘Het ProRail Inclusief event is een mooi voorbeeld van hoe we collega’s informeren over onze ambitie om kansen te creëren voor talenten met afstand tot de arbeidsmarkt. Het Inclusieteam waar deze talenten in- en doorstromen naar volgende posities binnen de organisatie, werkt en we doen ervaring op waarmee we het project verder kunnen ontwikkelen. We richten ons tot collega’s, betrekken hen bij onze ambities en stellen ieder de vraag: hoe ga jij bijdragen aan een inclusieve(re) werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn, welkom is en zijn of haar talenten kan laten bloeien?’
Hoe ziet de samenwerking eruit?
Het UAF legt contact met kandidaten voor wie een loopbaan bij ProRail een kansrijke optie is. We bieden ze gerichte begeleiding aan op weg naar werk. Bijvoorbeeld tijdens de sollicitatieprocedure of een opleidingstraject. Voor leidinggevenden en HR-medewerkers bij ProRail verzorgt het UAF trainingen over leiderschap en diversiteit op de werkvloer.
ProRail betrekt andere bedrijven in de railsector en zorgt intern voor het vergroten van het draagvlak onder managers en medewerkers. Dit zorgt ervoor dat nieuwe collega’s die via het UAF aan de slag gaan zich welkom voelen. Ook biedt het bedrijf waar nodig (taal)begeleiding op de werkvloer aan waarmee de introductie en het inwerken versterkt worden.
Daarnaast zijn er gesprekken gaande om te kijken of we gezamenlijk een event kunnen organiseren. Hierbij denken we aan een bijeenkomst waar gevluchte professionals en bedrijven in de railsector elkaar ontmoeten en bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.
In gesprek over een samenwerking met het bedrijf dat jij vertegenwoordigt?
Wil je ook partner worden van het UAF? Wil je kansen creëren voor gevluchte professionals binnen jouw bedrijf? Wij zijn op zoek naar slimme samenwerkingen met het bedrijfsleven: samen maken we meer impact! Daar zijn niet alleen gevluchte professionals bij gebaat, het is ook een verrijking voor jouw bedrijf en jouw medewerkers.
Onze relatiemanager Jet van Beuningen denkt graag met je mee: jet.vanbeuningen@uaf.nl.