In Memoriam: Frits Florin (1930-2024)

Frits Florin

Met grote droefheid hebben wij vernomen dat Frits Florin, oud-directeur van het UAF van 1969 tot 1976, recent is overleden. Frits speelde een cruciale rol in de geschiedenis van onze organisatie en heeft zich met hart en ziel ingezet voor vluchtelingstudenten in Nederland. Zijn leiderschap, visie en toewijding blijven ons inspireren.

Nog vorig jaar hadden wij het voorrecht om Frits Florin te verwelkomen op ons symposium waar we stil stonden bij het 75-jarig bestaan van het UAF en de kracht van de vluchtelingen. Voor dit evenement deelde hij zijn waardevolle ervaringen en inzichten met ons. In een interview zei hij treffend: ‘Het streven van het UAF is vooral om de wettelijk verankerde status van vluchtelingen te versterken.’ Deze woorden weerspiegelen zijn diepgewortelde overtuigingen en de impact die hij had op velen.

Wij koesteren de goede herinneringen aan Frits Florin en zijn hem dankbaar voor zijn betekenisvolle bijdragen aan onze organisatie en de samenleving. Zijn nalatenschap leeft voort in ons werk.

Namens het UAF willen wij onze oprechte deelneming betuigen aan zijn vrouw en dierbaren. Wij wensen hen veel kracht en sterkte toe.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X