Gepromoveerd en verder
Uitleg over universiteiten in Nederland
De Jonge Akademie heeft een informatieve gids opgesteld waarin je meer informatie vindt over hoe universiteiten werken in Nederland. In de Beginners Guide vind je informatie over de Nederlandse werkmentaliteit, arbeidscontracten en over de structuur van de academische wereld in Nederland. Je kunt de Beginners Guide downloaden als een PDF-bestand.
Vacatures vinden
Alle universiteiten en hbo-opleidingen plaatsen hun vacatures op de website Academic Transfer. AcademicTransfer is de vacaturewebsite voor mensen die een baan zoeken in het hoger onderwijs of in het onderzoek. Op de website vind je vacatures voor iedere fase in jouw loopbaan, in iedere sector of branche.
De Nederlandse overheid en onderzoeksinstituten zoeken vaak ook werknemers die gepromoveerd zijn. Kijk dus niet alleen bij universiteiten, maar houd ook andere websites in de gaten. Meer informatie over vacatures bij de Nederlandse overheid vind je op werkenvoornederland.nl.
Academisch curriculum vitae (CV)
Om in aanmerking te komen voor een baan in de wetenschap heb je een academisch CV nodig. Vaak schrijf je een academisch CV in het Engels. Op deze websites vind je meer informatie over hoe je een academisch CV maakt:
- Vitae (Engels)
- The balance careers (Engels)
Op de volgende drie websites vind je voorbeelden van academische CV’s en brieven:
Engelse taal
Wil je een post-doctoral doen in Nederland? Dan is het belangrijk dat je Engels spreekt op academisch taalniveau. Vaak is Engels de voertaal als je wetenschappelijk onderzoek doet. Het niveau van onderzoek is hoog in Nederland. Dat betekent dat je Engels ook van hoog niveau moet zijn.
Informatie over beurzen
Kijk ook eens of je in aanmerking komt voor een studie- of onderzoeksbeurs. Een beurs kan je helpen om bepaalde kosten te dekken. Op de volgende websites vind je meer informatie over beurzen die je kunt aanvragen:
Vluchtelingen in de wetenschap
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) helpt gevluchte academici bij het vinden van een onderzoeksplek in Nederland. Op deze manier kunnen zij hun wetenschappelijk onderzoek voortzetten. NWO betaalt anderhalf jaar de kosten van de onderzoeksplek. Zo kunnen gevluchte academici een netwerk opbouwen en hun kennis delen. Ook leren ze hoe wetenschappelijk onderzoek werkt in Nederland. Daarnaast pakken ze hun loopbaan of onderzoek weer op.
Aanmelden voor dit programma
Heb je een masterdiploma en een vluchtelingenstatus? Dan kom je in aanmerking voor een junior-onderzoeksplek. Ben je gepromoveerd en heb je een vluchtelingenstatus? Dan kom je in aanmerking voor een senior-onderzoeksplek.
- Heb je interesse in dit programma? Neem dan contact op met één van de contactpersonen van NWO
- Meer informatie lees je op de website van NWO