Vacatures & Stages UAF-cliënten

Overzicht van nieuwe vacatures en stageplekken

Hier vind je een overzicht van alle vacatures, stageplekken en leerwerktrajecten die beschikbaar zijn via het UAF en/of via ons netwerk. Wil jij werken bij het UAF? Bekijk onze openstaande vacatures op uaf.nl/vacatures.

Speciaal uitgelicht deze week!

Over Refugee Talent Hub

Onze droom is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en waarin vluchtelingen gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt. Wij brengen werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaalde banen als doel. Wij geloven dat elke kans op werk begint met een persoonlijke ontmoeting. 

Over de stageplek

De stageplek is voor 6 maanden, van 36 tot 40 uur per week. De startdatum is flexibel

Wat ga je doen:
Collega’s bij hun activiteiten ondersteunen,  zodat we samen maximale impact kunnen maken.

Als stagiair rapporteer je aan de coördinator programma- en projectenteam.

Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van collega’s bij alle voorkomende werkzaamheden. Je maakt hun werk makkelijker.

Concreet houd je je bezig met:
het uitvoeren van acties die nodig zijn bij de organisatie van een event. Van het opstellen van een wervingstekst en maken van een PowerPointpresentatie, het bijhouden van binnenkomende aanmeldingen en het matchen van kandidaten, tot het regelen van de naamkaartjes en het klaarzetten van spullen die meegaan naar een activiteit. Ook het aanmaken van MS Teams invites, het uitnodigen van kandidaten en het informeren van deelnemers en andere betrokkenen over logistieke details (OV-gegevens, reiskostenformulieren, etc.) doe jij.  Je zorgt dat de activiteit – online of offline – een succes wordt, door te ondersteunen op bijvoorbeeld technisch gebied (bij online events), laat komende deelnemers te bellen, een locatie te helpen opbouwen (banners, magazines, laptop & beamer) en de gasten en deelnemers te ontvangen. Na afloop help je natuurlijk bij het opruimen van een eventlocatie, en zorg je dat er evaluatieformulieren uitgestuurd worden, bel je afwezige kandidaten op, en informeer je kandidaten over het resultaat van (bijvoorbeeld) hun speeddate-gesprek.

 

Eisen voor de functie

WIE JIJ BENT:

  • Jij spreekt Nederlands
  • Jij hebt minimaal een HBO-opleiding
  • Jij hebt sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)
  • Je hebt affiniteit met projectmanagement

 

BONUS PUNTEN ALS JIJ…

Een tweede taal spreekt (naast Nederlands)

Een georganiseerde en gestructureerde werkwijze hebt

Praktisch, hands-on, servicegericht en flexibel bent

 

Solliciteren en meer informatie

Solliciteren doe je rechtstreeks bij de werkgever, via deze website 
Op de website staat ook meer informatie over Refugee Talent Hub, en deze stageplek. Er staat geen einddatum voor de vacature op de website. Ons advies is om zo snel mogelijk te reageren, als je geïnteresseerd bent.

 

er is geen UAF contactpersoon voor deze vacature. 

Deze vacature kan 26 september verwijderd worden van de UAF website

 

DPA Professionals en het UAF organiseren dit jaar voor de 6e keer het buddytraject. Ben jij statushouder en wil je graag leren om jezelf goed te verkopen op de Nederlandse arbeidsmarkt? Dan is het buddytraject van DPA meets UAF echt iets voor jou! Lees snel verder, en bekijk de Flyer  voor meer informatie over het traject.

 

Over DPA Professionals

DPA verbindt professionals met toonaangevende organisaties. Van multinational tot De Rijksoverheid. 

 

Over het buddytraject

Deelnemers worden gekoppeld aan een DPA professional voor een periode van 6 maanden. In deze periode ga je aan de slag om jezelf goed te leren verkopen op de Nederlandse arbeidsmarkt.  Jouw DPA buddy begeleidt jou hierbij. 

De DPA buddy’s hebben kennis en ervaring in de volgende sectoren:
– Finance
– Banking
– Legal
– Supply Chain
– Compliance
– IT
– Procurement

Lees voor meer informatie over het traject de Flyer .

 

Voor wie is het buddytraject

We zijn op zoek naar kandidaten die voldoen dit profiel:

  • Jij bent client bij het UAF
  • Jij hebt een studie- of werkachtergrond in één van bovenstaande sectoren. Het maakt niet uit of dit in Nederland is of in je land van herkomst.
  • Jij wilt graag je cv, LinkedIn-profiel en professionele presentatie verbeteren
  • Jij bent op zoek naar een (eerste) baan in Nederland
  • je spreekt goed Nederlands
  • Jij maakt tijd vrij om gedurende het traject regelmatig contact te hebben met je DPA buddy
  • Je bent bereid om deel te nemen aan drie live bijeenkomsten in de Randstad :
    – de kick-off op 15 oktober (Hilversum);
    – interculturele communicatietraining op 19 of 21 november (Utrecht);
    – slotevenement op 17 april 2025 (Hilversum)

 

Aanmelden

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Stuur jouw CV en een korte motivatie naar UAF trajectbegeleider Wouter Fransen, via wouter.fransen@uaf.nl

De deadline voor aanmeldingen is 25 september 2024. 
In de week van 30 september volgen online selectiegesprekken. 

Het is zover! De gemeente Amsterdam is weer op zoek naar 10 talenten voor het Traineeship Statushouders 2025. 10 statushouders krijgen de kans om waardevolle werkervaring op te doen binnen de gemeente Amsterdam. Ben je statushouder en wil jij je positie op de arbeidsmarkt versterken en je carrière in Nederland een boost geven? Bezoek de website voor meer informatie. https://amsterdam.nl/traineeshipstatushouders

Vind hier ook de flyer: klik hier

Word lid van de speciale LinkedIn-groep:
UAF – Op Weg naar Werk!

Deze groep is gemaakt om gevluchte professionals met elkaar in contact te brengen en om kennis te maken met bedrijven en werkgevers. Zo kan je jouw netwerk verder uitbreiden en/of een passende baan vinden.  

Betaald werk (Paid work): nieuwe vacatures!

Over WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor bèta, wetenschap en techniek. Wij geven cursussen, ontwerpen lesmateriaal en helpen andere instellingen met de invulling van hun onderwijs. Voor het UAF heeft WisMon een e-learning vaktaal wiskunde ontwikkeld.

Functie-inhoud

Voor deze functie zoeken we iemand die als office medewerker gaat werken in het team cursussen en schakeljaren. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat cursisten de juiste informatie hebben en dat zij zich prettig kunnen voelen in hun leeromgeving, zowel voor lessen op locatie als online lessen. Je weet uiteindelijk alles van onze cursusadministratie en leeromgeving. Met de coördinatoren stem je af waar de prioriteit ligt en welke werkzaamheden je het beste op kan pakken. Je werkt hierin voornamelijk in de backoffice en zal af en toe bijspringen in de frontoffice.

Met dit team ga je samenwerken:

  • De teamleider en de coördinatoren van de cursussen.
  • De ervaren (freelance) docenten die de cursussen geven.
  • De financieel manager, waarmee je voorraad afstemt.

 

Functie-eisen

  • Je bent beschikbaar voor 32 uur in de week bij ons op kantoor in Utrecht.
  • Jij haalt energie uit het helpen en te woord staan van onze klanten, dit zowel fysiek bij ons op kantoor, telefonisch als per mail.
  • Je kan je snel thuis maken in digitale systemen, zo kan je makkelijk een klant op weg helpen in onze online lesomgeving. Onze systemen zijn Teams van Office 365 en Filemaker.
  • Je werkt secuur en nauwkeurig in het administreren van de juiste gegevens van onze klanten en het versturen van de boekenpakketten naar de klanten toe.
  • Je loopt graag een rondje door ons pand, waarin je de ruimtes waar de klanten komen opgeruimd houdt.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op minimaal C1 niveau. 

 

Als je wil solliciteren voor deze functie, stuur een e-mail naar Christine op werkenbij@wismon.nl. of bel naar 030-2372100. Je mag reageren op deze vacature tot september 2024.

Hulp nodig?
Vraag of jouw trajectbegeleider kan meekijken met jouw CV en motivatiebrief. 
Bekijk de video’s onderaan deze pagina met tips over hoe je een goede CV en motivatiebrief maakt.

Of neem eens een kijkje op de UAF Academy bij de collectie Op weg naar werk. Hier vind je handige e-learnings die jou ook verder kunnen helpen. Mocht je nog geen account hebben aangemaakt dan kun je dit doen via MijnUAF.

Stages (Internships)

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 78.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Over de functie

Als Finance & Control stagiair(e) ga je je vooral bezig houden met debiteurenbeheer en met inkoopfacturen. Je kijkt in het systeem welke acties eruit zijn gezet en welke acties nog opgevolgd moeten worden. Je verstuurt herinneringen en volgt deze zelfstandig op. Klopt er iets niet met de factuur? Je zoekt uit waar het verschil in zit en koppelt dit direct terug. Een overzicht van alle openstaande bedragen stel je wekelijks beschikbaar om de progressie van de openstaande bedragen te laten zien. Om de inkoopfactuur goed te kunnen verwerken check je of alle facturen voorzien zijn met de opdrachtgever van de bestelling. Zie je hier onduidelijke informatie? Dan ga je hier graag achteraan.

Wat zijn de eisen?

– je beheerst Nederlands óf Engels op tenminste B2 niveau;
– je volgt een MBO of HBO studie op het gebied van Finance & Control;
– je zit in het derde of vierde jaar van je opleiding;
– je bent wekelijks 32-36 uur beschikbaar tijdens kantoortijden (tijdens deze uren mag je ook aan je eigen onderzoek werken);
– je bent minimaal beschikbaar voor een periode van 4 maanden;
– je bent leergierig, proactief en nauwkeurig.

Hoe kan je solliciteren?

Voldoe je aan de eisen, en ben je enthousiast? Solliciteer dan rechtstreeks bij Jinc. Solliciteren kan via de sollicitatieportal van JINC: https://www.werkenbij.jinc.nl/jinc-vacaturebeschrijving/finance-control-stagiair-e 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marlene Martin (mmartin@jinc.nl).

De UAF contactpersoon is Joost Haagsma.

Stageplekken op verschillende afdelingen van Unilever
 
Het bedrijf Unilever: Met meer dan 400 grote merken als Dove, Lipton, Knorr en Hellmann’s is Unilever een van ’s werelds grootste bedrijven in Fast Moving Consumer Goods. Wereldwijd worden de producten van Unilever gebruikt door 2,5 miljard mensen in 190 verschillende landen. In Nederland bevindt zich het Europese hoofdkantoor (Rotterdam), het Benelux hoofdkantoor (Rotterdam), de Ben&Jerry’s fabriek (Hellendoorn)en het Foods Innovation Center (Wageningen).
Er zijn weer nieuwe stagekansen in september 2024 bij Unilever!
 
Unilever biedt stages aan studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse HBO- of Universitaire onderwijsinstelling en zoekt daarvoor nadrukkelijk ook studenten met een vluchtelingen-achtergrond. Dus, studeer je aan een Nederlandse onderwijsinstelling en wil je graag stagelopen bij Unilever? Meld je dan snel aan en stuur je CV. De voordelen voor jou: Een stagevergoeding van 625 euro bruto per maand. Reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Persoonlijke begeleiding, deel uitmaken van een actieve community van (inter)nationale studenten en natuurlijk een kijkje in de keuken van Nederlands’ mooiste merken.
 
Voorwaardes voor de stages zijn:
  • Je bent ingeschreven aan een Hogeschool (3e of 4e jaar) of Universiteit gedurende de volledige stageperiode
  • Je bent fulltime beschikbaar voor de stage; fysiek aanwezig kunnen zijn op kantoor
  • Het is 4 tot 5 dagen per week
  • Je beheerst de Engelse taal uitstekend en voor sommige plekken is ook uitstekend Nederlandse nodig.
Als je interesse hebt in een stage bij Unilever, stuur dan je cv door naar renusha.gangadin@uaf.nl (laat je CV eerst goed nakijken door je Trajectbegeleider, want Unilever accepteert alleen hele goede CV’s).
Aanmelden kan tot het nieuwe studiejaar!

Over NS
Kijk op de website voor informatie over de NS

Over de stages
De NS heeft verschillende soorten stages voor HBO en WO studenten.  Denk bijvoorbeeld aan:
– recruitment stagedesk
– arbeidscommunicatie
– category management en inkoop
– event coordinator

Op de website van de NS kan je de actuele stage vacatures vinden. Heb je een sterke motivatie voor de NS, maar zie je geen geschikte stage vacature? Neem dan contact op om te kijken of er een mogelijkheid is voor een passende stage.  

Voorwaarden

– Je bezig met een HBO of WO studie in Nederland 
– je bent gemotiveerd om bij de NS stage te lopen
– jouw taalniveau Nederlands is tenminste B2


Hoe kan je solliciteren?

Voldoe je aan de voorwaarden? Stuur dan jouw Nederlandse CV plus  motivatiebrief naar Megan van der Moezel via megan.vandermoezel@uaf.nl 
Vermeld de volgende informatie in je email:
– welke studie je doet
– bij welke hogeschool of universiteit je studeert
– in welke stage vacature of afdeling bij de NS je geïnteresseerd bent

De UAF contactpersoon voor deze vacature zijn Megan van der Moezel

Wie zijn wij?

Maratan werkt voor jou! Wij zorgen voor passend werk op jouw niveau. Je komt bij Maratan in dienst en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Voor hen zoeken wij betrouwbaar en getalenteerd personeel. Wij bieden hierbij begeleiding op de werkvloer en passende arrangementen voor dienstverbanden. Ook adviseren wij onze opdrachtgevers bij het versterken van inclusiviteit en diversiteit binnen de organisatie.

 

Wat houdt de functie in?

Ben je nog bezig om je studie af te ronden of wil je beginnen met een werkervaringsplek? Ook dat kan! We hebben (afstudeer)stages Software & Automatisering, Werkvoorbereider Ruimtelijke Inrichting, Waterbouw, Verkeerskunde en Werktuigbouw/Civiele Techniek. Ook werkervaringsplekken en meeloopstages zijn beschikbaar, van MBO3/4 niveau tot en met WO.
 
We hebben op dit moment de volgende mogelijkheden:
  • (afstudeer)stage civiele techniek
  • (afstudeer)stage software & automatisering
  • (afstudeer)stage werkvoorbereider ruimtelijke inrichting
  • (afstudeer)stage risico- en contractmanagement
  • (afstudeer)stage waterbouw
  • (afstudeer)stage verkeerskunde
  • (afstudeer)stage werktuigbouw/civiele techniek (staal)
  • diverse meeloopstages


Kijk op de website voor meer informatie over actuele vacatures.

 

Wat zijn de eisen?

Je bent bezig met een relevante opleiding voor één van de genoemde stages. Daarnaast heb je grote belangstelling voor civiele techniek.

 

Hoe kan je solliciteren? 

Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Jacco Kruithof (jacco@maratan.nl). Zet in jouw email erbij dat je solliciteert via UAF.

Je kan jouw cv en motivatiebrief eerst bespreken met jouw trajectbegeleider.

De UAF contactpersoon is Bahman Bahmani.

Wie zijn wij?

FutureWork is een gespecialiseerd en snel groeiend uitzendbureau voor nieuwkomers. Een nieuwkomer is een nieuwe Nederlander maar is hier niet geboren. De meeste nieuwkomers zijn hierheen gekomen om hier een nieuw leven op te bouwen voor bijvoorbeeld werk, studie of gezinshereniging. Het is onze missie dat niemand taal en cultuur ziet als belemmering om mee te kunnen doen in onze samenleving, dat iedereen meedoet en ertoe doet. Daar maken we ons hard voor.

In samenwerking met gemeenten en andere organisaties, brengen we nieuwkomers die werk zoeken en bedrijven die gemotiveerde medewerkers nodig hebben samen. Maar dat niet alleen. Om het echt te laten werken, begeleiden we de nieuwkomers en de bedrijven en lossen we taalproblemen op met behulp van onze FutureWork cultuurspecialisten en unieke technologie.

 

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage ben jij verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar een nieuwe dienstverlening. Op dit moment richt FutureWork zich vooral op instapbanen (werk waar geen opleiding of ervaring voor nodig is) voor nieuwkomers. We werken onder andere samen met: Mc Donalds Crisp, GreenMo en Fruit op je Werk. Daarnaast willen we meer en ook andere groepen werkzoekenden helpen. Wat onze volgende stap is? Dat ligt nog open en daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. In deze stage doe je marktonderzoek en kom je met concrete voorstellen voor een businessplan. Aan de hand van jouw ideeën, zetten wij wellicht onze volgende stap!

 

Functie-eisen

  • HBO of WO-opleiding in de fase van afstuderen, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Ondernemerschap;

  • Ondernemende instelling en goed in staat om kansen te signaleren;

  • Je bent analytisch en weet op basis van inzichten conclusies te trekken;

  • Je bent klantgericht, flexibel, een harde werker en komt altijd je afspraken na.

 

Wat bieden we jou?

  • Het werk dat je oplevert, is waardevol voor ons bedrijf. Jouw stage maakt impact;

  • Je bent volledig onderdeel van ons team;

  • Goede en intensieve begeleiding;

  • Een stagevergoeding van €300 per maand;

  • Een ambitieus, hardwerkend, sportief en gezellig team;

  • De nodige ontspanning door met elkaar te sporten of een drankje te doen!

 

Wij vinden het enorm belangrijk dat je in ons team past én de ambitie hebt om de komende jaren met ons mee te groeien. Denk jij nu: ja, dit past helemaal bij mij!

Solliciteer dan direct! Laat ons je motivatie weten op een manier die bij jou past en stuur je C.V. toe. Je kan beide opsturen aan Floor van Twuijver via floor.twuijver@futurework.nl.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Floor van Twuijver via 06-40353278 of floor.van.twuijver@futurework.nl.

Wanneer je stage wil lopen bij Kind & Co vinden we het belangrijk dat je:

  • Gemotiveerd bent om bij Kind & Co stage te lopen.
  • Aantoonbare affiniteit met kinderen hebt (je hebt eerder met kinderen gewerkt).
  • Je beschikt over voldoende sociale en communicatie vaardigheden (pedagogisch medewerker).
  • Jij kan de leukste sport activiteiten verzinnen en uit te voeren (sport- en bewegingsleider).
  • de Nederlandse taal beheerst.

Heb je interesse en wil je graag stage lopen, vul dan ons digitaal stageformulier hier in. Vraag je begeleider als je hier hulp bij nodig hebt. 

De UAF contactpersoon voor deze vacature is Mila Thommassen

Leren & Werken (Traineeships)

Het is zover! De gemeente Amsterdam is weer op zoek naar 10 talenten voor het Traineeship Statushouders 2025. 10 statushouders krijgen de kans om waardevolle werkervaring op te doen binnen de gemeente Amsterdam. Ben je statushouder en wil jij je positie op de arbeidsmarkt versterken en je carrière in Nederland een boost geven? Bezoek de website voor meer informatie. https://amsterdam.nl/traineeshipstatushouders

Vind hier ook de flyer: klik hier

Over de werkgever

Alliander is de grootste netbeheerder van Nederland. Zij leveren energie, leggen hiervoor kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland. Dankzij hen zijn miljoenen mensen en bedrijven voorzien van gas en stroom. En alles natuurlijk op een veilige manier! Binnen Alliander zijn verschillende takken actief in de elektrotechniek, namelijk Liander, Qirion en Kenter. Samen met je collega’s onderhoud en vernieuw je het energienet. Wist jij dat er wel 100 goede redenen zijn om te werken bij Alliander? Zo speel jij samen met 7000 gedreven en ervaren collega’s in op de energievraag van de toekomst.

 

Over de functie

Technical Valley organiseert dit werk-leertraject in samenwerking met het UAF, Alliander en Quercus.
Je ontvangt vanaf dag 1 salaris tijdens dit leerwerktraject.

De eerste 6 maanden ga je naar school in Ermelo. Je volgt de mbo niveau 3-opleiding Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie. Daarnaast krijg je extra Nederlandse taallessen.  Tijdens de opleiding en het werk word je begeleid door zowel Quercus als Technical Valley. In dit traject ga jij steeds zelfstandiger aan het werk als Elektromonteur. Je collega’s bij Alliander helpen je hier ook graag bij.

Na het behalen van je diploma ga je volledig aan het werk bij Alliander. Je start als Monteur en vanuit daar kan je verder doorgroeien. 

Als Elektromonteur is geen dag hetzelfde. ’s Ochtends check jij de planning. Wat ga je vandaag doen? Je vertrekt van huis met je bedrijfsauto naar de locatie in jouw werkgebied. Vandaag ga je een kabelmof voor laagspanning maken en morgen los je een storing op in een middenspanningstation. Natuurlijk doe je dit samen met je collega’s. Jouw werkzaamheden bestaan uit het aanleggen, onderhouden en oplossen van storingen aan de laag- en middenspanningsnetten, transformatorstations en openbare verlichting. Daarnaast draai je eens in de 5 weken een wacht- en storingsdienst.

Jouw werkplek is altijd dichtbij je woonplaats. Je kan bijvoorbeeld werken in de regio’s Amsterdam, Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Doetinchem, Drachten, Duiven, Ermelo, Haarlem, Heerenveen, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Sneek en Tiel.

Kijk voor meer informatie over het traject op de website van technical valley.

Wil jij op 2 september starten met dit werk-leertraject en werken aan jouw toekomst in de infratechniek? Meld je dan nu aan!

Wat zijn de eisen?

-Werkervaring of een opleiding richting de techniek;

-Beheersing van de Nederlandse taal op B1 niveau;

-Het liefst een Nederlands rijbewijs en anders helpen wij je hiermee;

-Je bent gemotiveerd en fysiek in staat om buiten te werken;

-Je houdt tijdens de opleidingsperiode rekening met reistijd.

Hoe kan je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd, en voldoe je aan de voorwaarden? Solliciteer dan vóór 31 augustus via de website van technical valley.

Vraag je UAF contactpersoon om steun bij je CV. 

Contactpersoon binnen het UAF Senem Sirin

Over de organisatie

Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan. Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben. Het is de kunst om de basale behoeften van ieder mens te zien en samen met de omgeving te kijken hoe deze vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld kunnen worden. Wat daarvoor nodig is verandert steeds en kan voor dilemma’s zorgen. Ook als het moeilijk is zijn we er voor elkaar, onvoorwaardelijk. Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen die ons leven betekenis geven, om de dingen die je samen doet en waar je trots op bent. Juist door het ervaren van eenvoudige dagelijkse gebeurtenissen kunnen we allemaal mens tussen de mensen zijn en komen we tot bloei. Dit vraagt om wederzijdse inspanning, aandacht en nieuwsgierigheid. Je echt verdiepen in elkaar, elke dag opnieuw.

Wat ga je doen? 

Maak jij graag het verschil voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten? Bij Dichterbij krijg je de kans om jouw talent in te zetten en zo bij te dragen aan een betekenisvol leven voor cliënten. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met de cliënt, zijn of haar familie en al jouw collega’s. Ondertussen krijg jij de ruimte om je te ontwikkelen op de manier die bij jou en jouw talenten past. Of je nu wilt werken in de zorg, behandeling of ondersteunende diensten, samen maken we het verschil. Dat doen we door onze krachten te bundelen en elkaars talenten te benutten. Dichterbij heeft verschillende locaties in Limburg, Noord-Brabant en het Rijk van Nijmegen. Zo vind je snel een passende vacature bij jou in de buurt.

Eisen

Nederlandse taal (B1/B2) is een vereiste i.v.m. de omgang met onze cliënten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Dan kan je hier solliciteren.  Contactpersoon bij Dichterbij is Natanja Janssen.

Contactpersoon binnen UAF is Marieke Hoogenboezem.

 

Wat houdt het traject in?

Gratis, 2-jarige, fulltime opleiding is op peer-to-peer basis en zeer flexibel.

”Omdat onze campus 24/7 open is, kun je komen studeren wanneer het jou het beste uitkomt. Wij zijn trots op ons vooruitstrevend en kwalitatief onderwijs. Onze studenten leren heel zelfstandig op projectbasis te programmeren. Daarom hebben alle afgestudeerden bij ons een goedbetaalde baan gevonden!”

 

Wat zijn de eisen?

Iedereen is welkom op Codam. Je hebt geen diploma’s nodig om bij ons te kunnen starten, omdat we vinden dat iedereen een gelijke en eerlijke kans verdient op goed onderwijs. Het enige wat wij van onze aankomende studenten vragen, is dat zij vooraf een test maken en 4 weken lang aan onze Selection Piscine meedoen. Zo kun je laten zien dat je echt gemotiveerd bent om te leren en dat je ervoor wilt gaan.

Aanmelden en meer informatie

Bezoek onze website, maak een account aan en doe de test. Dat kun je hier doen: https://www.codam.nl/

De contactpersoon bij het UAF voor dit traject is nog niet bekend

Project M.A.V.
Een innovatieve oplossing voor het personeelstekort in de ouderenzorg door gediplomeerde artsen uit het buitenland en studenten geneeskunde te scholen op het niveau van een verzorgende IG en complementair naast hen in te zetten in de ouderenzorg als medisch assistent verpleegzorg (MAV’er).

Onze doelen

  • Meer handen aan het bed in de ouderenzorg
  • Betaalbare, haalbare en schaalbare oplossing voor de ouderenzorg
  • Grotere bekendheid van de ouderengeneeskunde
  • Een werk- en leerplek voor gediplomeerde artsen uit het buitenland
  • Nuttige en interessante bijbaan voor studenten geneeskunde

 

Hoe en wat ga je doen?

Voor je aan de slag gaat als MAV’er krijg je van ons samen met de zorginstelling een gedegen opleiding.

Als MAV’er verricht je werkzaamheden die passen bij een verzorgende IG. Dit betekent dat je in een woonzorgcentrum of verpleeghuis werkt en de bewoners daar gedurende de dag helpt en ondersteunt bij de dagelijks zorgtaken (ADL-zorg). Verder doe je je best om de bewoners een zo fijn mogelijke dag te bezorgen door gewoon even gezellig een praatje te maken of een luisterend oor te bieden. Soms komt het ook voor dat je verpleegkundige handelingen moet verrichten zoals het toedienen van injecties, het plaatsen van urinekatheters en zwachtelen.

Naast bovenstaande taken kan je een deel van je werktijd besteden aan een zelfgekozen project op de werkvloer. Dit kan het opzetten van een onderzoek naar medicatieveiligheid zijn, maar bijvoorbeeld ook het organiseren van activiteiten voor de bewoners. Dit is iets wat jij samen met de zorginstelling mag gaan bedenken.

Bekijk dit filmpje om MAV’ers aan het werk te zien: klik hier

Wat hebben we van jou nodig?

  • Enthousiasme om in de ouderenzorg aan de slag te gaan
  • Je legt makkelijk contact en houdt ervan om met mensen te werken
  • Niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken
  • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel

Meer informatie?

Stuur je e-mail dan naar info@wordmav.nl of voor de vacatures klik hier.

Wij zoeken momenteel nieuwe MAV’ers in Zeist, Heiloo en Boxmeer

De UAF contactpersoon voor dit project is de projectgroep zorg

Hulp nodig?
Vraag of jouw trajectbegeleider kan meekijken met jouw CV en motivatiebrief. 
Bekijk de video’s onderaan deze pagina met tips over hoe je een goede CV en motivatiebrief maakt.

Of neem eens een kijkje op de UAF Academy bij de collectie Op weg naar werk. Hier vind je handige e-learnings die jou ook verder kunnen helpen. Mocht je nog geen account hebben aangemaakt dan kun je dit doen via MijnUAF.

Doorlopende vacatures & kansen via netwerk UAF

Over Talents for the Netherlands

Er is op dit moment veel vraag en weinig aanbod op de arbeidsmarkt. Ondanks deze schaarste lukt het zowel bedrijven als nieuwkomers niet goed om elkaar te vinden. Talents for the Netherlands probeert deze twee groepen bij elkaar te brengen. Onze recruiters spreken de taal van deze nieuwkomers en kennen de cultuur dus als geen ander. Dit stelt hen in staat om grote groepen nieuwkomers te bereiken en op een efficiënte wijze potentiële kandidaten voor vacatures te vinden.

Onze opdrachtgevers hebben ons gevraagd om kandidaten te zoeken voor deze vacatures, speciaal voor nieuwkomers. Ben jij als statushouder op zoek naar een baan, of wil je doorgroeien in een nieuwe functie? Reageer dan op de vacature die bij je past. Dan laten wij zo snel mogelijk weten of je in aanmerking komt voor een intakegesprek met een van onze recruiters.

Vacatures

Senior Consultant Rotterdam

Kijk op de website voor andere actuele vacatures.

 

Solliciteren

Je kan rechtstreeks solliciteren via de website van Talents for the Netherlands.

Vraag hulp van je trajectbegeleider van het UAF bij het solliciteren! 

De interne UAF contactpersoon voor deze vacatures is Yana Polyanska.

OLVG Ziekenhuis

OLVG is hèt Stadsziekenhuis van Amsterdam met hoofdlocaties in Amsterdam Oost en West. Bij OLVG werken meer dan 6000 medewerkers in diverse functies. Van roomservicemedewerker, verpleegkundige, IT specialist tot medisch specialist. Altijd in dienst van onze patiënten, op betekenisvolle momenten in hun leven. Bij OLVG bepaal je zelf hoe ver je wilt komen en welke initiatieven je neemt. Maar een ding is zeker, je kunt altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun van je collega’s en de organisatie.

OLVG Lab

OLVG Lab is hét integrale laboratorium van Groot-Amsterdam en omgeving met de drie laboratorium disciplines klinische chemie, medische microbiologie en pathologie in één organisatie. Bij OLVG Lab werken meer dan 390 medewerkers in diverse functies. Van bloedafname medewerker, secretaresse tot analist. Werken bij OLVG Lab betekent werken in een dynamische en gezellige organisatie waarbij je jezelf optimaal kan ontwikkelen. Je kan je direct of indirect inzetten om patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Wil je meer weten over vacatures en opleidingen bij OLVG en OLVG Lab bekijk dan

Voor vacatures: https://www.werkenbijolvg.nl/vacatures/

Voor opleidingen: https://www.werkenbijolvg.nl/opleidingen/ Ook kun je met jouw e-mailadres je abonneren op de vacature alert, zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwe vacatures bij OLVG en OLVG Lab.

Aanmelden kan via https://www.werkenbijolvg.nl/vacaturemail.html.

Mochten er vragen zijn, mail deze dan naar recruitment@olvg.nl (voor OLVG Ziekenhuis) of recruitment.olvglab@olvg.nl (voor OLVG lab).

Heb je interesse in een vacature of opleiding bespreek jouw CV en brief dan eerst met jouw trajectbegeleider en reageer via de website. Zet in jouw reactie dat je een UAF-cliënt bent.

De UAF contactpersoon is Mara Postma

Over Tailorminds

Wij zijn een recruitmentorganisatie actief in technisch complexe sectoren. Wij richten ons op zelfbewuste kandidaten die werkzaam zijn binnen engineering en voornamelijk in de branches: Pharmaceutical, Food, Life Science en Oil & Gas.

Hoe werken wij?

In een informele setting met goede koffie en door het stellen van open vragen, gaan wij op zoek naar jou. In onze benadering streven we ernaar om geen waardeoordeel te vormen of aannames te doen.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij hebben ons onderscheidend gemaakt door onze specialistische benadering. Kwaliteit is meetbaar. Om die reden werken wij met assessments om tot een objectief beeld te komen van je persoonlijkheid en skills. Bij ons aan tafel ervaar je een onderzoekend interview waarbij we de tijd nemen.

Wij leren graag de persoon achter het cv kennen. Als wij begrijpen waar jij energie van krijgt en in wat voor een omgeving jouw ambities het beste verwezenlijkt kunnen worden, is de kans veel groter dat we jou kunnen binden aan een werkgever waar je lang aan het werk wilt blijven.

Vacatures

Op dit moment zoeken wij onder andere:

Validation Consultant, Randstad

Process Engineer, Randstad

Kijk op de website voor meer actuele vacatures.

Heb je interesse in één van de vacatures op de website van Tailorminds en wil je solliciteren? Bespreek dan eerst jouw cv en sollicitatiebrief met jouw trajectbegeleider.

De contactpersoon binnen UAF is Angeniek Stovers

Informatie over de werkgever

Bij de naam ProRail denken veel mensen alleen aan treinen. Dat zit net even anders: we beheren, onderhouden, vernieuwen en verbeteren alle Nederlandse spoorwegnetwerken. Belangrijk werk, want miljoenen mensen en goederen vertrouwen op ons spoor. Vervoer per trein is immers snel, veilig en duurzaam. Zo’n 5.000 betrokken collega’s houden het spoorwegnet in topconditie. Van mooie stations tot goed onderhouden bruggen, overgangen, wissels en meer. Wat dacht je van een optimale dienstregeling, een eigen gsm- en elektriciteitsnetwerk en big data? Onze professionals brengen hun eigen unieke kennis, talenten en mogelijkheden. En het werk is nooit klaar. De vraag naar treinvervoer blijft groeien. Innovatieve ideeën en nieuwe technologieën krijgen daarom bij ons alle ruimte. Vergroot je kennis, verbeter je vaardigheden, ga aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. ProRailers ontvangen je graag met open armen. Zij zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wat je meebrengt. Heb je vragen of hulp nodig? Een helpende hand, een verhelderend antwoord of meedenkende collega is snel gevonden. Sommige collega’s zijn zelfs buddy of coach voor nieuwe medewerkers. Zij zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt bij ProRail.

Wat we mogelijk kunnen bieden: meeloopdagen, stageplekken, werkervaringsplekken, werkplekken (afhankelijk van openstaande vacature).

Oriënterend gesprek ProRail heeft elke donderdag van 15:00 tot 16:00 een uur vrij voor kennismakingsgesprekken met geïnteresseerden. Hier kan je samen met de recruiter van ProRail kijken of er kansen liggen voor jou bij ProRail. Het is een geen sollicitatiegesprek maar een oriënterend/kennismakingsgesprek. Het is ook een mooie kans om jouw sollicitatie skills te oefenen. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar mila.thommassen@uaf.nl.

Functie-eisen

Opleidingsniveau: HBO/WO

Nederlands niveau: B2

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?  

Op de website kan je kijken naar de openstaande vacatures van ProRail: https://www.werkenbijprorail.nl/ Zit er een interessante vacature tussen? Stuur jouw Nederlandse CV naar mila.thommassen@uaf.nl. Laat jouw CV eerst checken door jouw trajectbegeleider.

De contactpersoon binnen UAF is Mila Thommassen

Hoe werkt YOIN

We zijn deskundig en hebben veel ervaring met jongeren en gezinnen die naar Nederland zijn gevlucht. Onze begeleiders en behandelaren zijn goed opgeleid op het gebied van jeugdhulpverlening of maatschappelijk werk. Daarbij heeft de helft van hen een niet-Westerse achtergrond. Sommigen hebben zelf ook een vluchtervaring. Ze sluiten met die ervaringsdeskundigheid goed aan op de manier waarop onze jongeren en hun familie de wereld ervaren.

We werken cultuursensitief: we houden rekening met de waarden en normen van de jongeren en de gezinnen met wie we werken. Eigen verklaringen van problemen en eigen oplossingen voor problemen zijn altijd onderdeel van de hulp die we bieden. Ook kennen we de gevolgen van vluchten en houden we hier rekening mee. We werken dus traumasensitief.

Wie zoeken wij?

  • werkbegeleiders
  • coördinator 
  • gastvrouw/-heren voor 24 uur per week

Zie voor de diverse vacatures de website van YOIN.

Heb je interesse?

Zit er een baan bij waarvan je hart sneller gaat kloppen?Ook als er geen vacature naar je hart is, kun je misschien wel je plek bij ons vinden.

We staan altijd open voor contact met mensen die graag bij ons willen werken. Een relevante mbo-opleiding is belangrijk, maar wij investeren ook graag in jou.

Dus we maken graag kennis met je, ook als je de overstap zou willen maken vanuit een andere sector.

Lees de vacatures en bel bijvoorbeeld eens met Monique Parvin, coördinator van YOIN, telefoonnummer 06 123 69 459.

Of schrijf een open sollicitatiebrief en stuur je cv naar HR@entrealindenhout.nl

Interne UAF contactpersoon is Afsaneh Najjar Azari.

Abrona biedt langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Dat doen we in en nabij de provincie Utrecht op ruim 50 locaties. 

Bij Abrona zijn er verschillende zorgfuncties en de doelgroep verschilt per locatie. Geen dag is hetzelfde.

Spreken persoonlijke aandacht en groeimogelijkheden jou aan, heb jij lef en ben je ondernemend? Én sta jij stevig in je schoenen? Bekijk dan vooral de vacatures van Abrona op www.werkenbijabrona.nl

Je kunt als begeleider B en C aan de slag bij Abrona.

Begeleider B: Het geven van begeleiding aan cliënten binnen woonvoorzieningen en/of zelfstandige ‘woonsituaties’, gericht op ontwikkeling of behoud van vaardigheden en vergroting en/of instandhouding van zelfredzaamheid.

Functie eisen:

  • Een diploma van een relevante mbo-opleiding op niveau 3, aangevuld met werkervaring en eventuele interne cursussen.
  • Kennis met het begeleiden van cliënten met een (verstandelijke) beperking.
  • Zelfstandigheid, sociale vaardigheden, verantwoordelijkheid, en oplettendheid.

 

Begeleider C: Het geven van begeleiding aan cliënten met complexere problematiek binnen woonvoorzieningen en of zelfstandige ‘woonsituaties’, gericht op ontwikkeling of behoud van vaardigheden, gedrag en vergroting en/of instandhouding van de zelfredzaamheid.

Functie-eisen:

  • Een diploma van een relevante mbo-opleiding op niveau 4, aangevuld met werkervaring en eventuele interne cursussen. Kennis van, en ervaring met het begeleiden van cliënten met een (verstandelijke) beperking inclusief gedragsproblematiek en specifieke begeleidingsmethoden en -technieken.
  • Zelfstandigheid, sociale vaardigheden, verantwoordelijkheid, oplettendheid en doorzettingsvermogen.

De vacatures zijn interessant voor iedereen met een achtergrond in de (sociale) zorg (een diploma vanuit het herkomstland is ook welkom). Daarnaast is het belangrijk dat je een Nederlands taalniveau rond B2 hebt.

Heb je interesse? Stuur dan jouw CV naar trajectbegeleider Mila via mila.thommassen@uaf.nl.

Kind & Co zoekt pedagogisch medewerkers.  

De eisen:
– Je hebt een groot hart voor kinderen;
– Je bent bent creatief en verrast de kinderen graag met originele spelletjes en leuke uitstapjes;
– Je hebt werkervaring met kinderen;
– Je hebt een relevant diploma; zoals een mbo-diploma Pedagogisch Werk (niveau 3 of 4) of een hbo-diploma Pedagogiek, Onderwijsassistent, of Pabo.
– Je beheerst de Nederlandse taal goed.
Je kan ook beginnen met een nog niet afgeronde HBO opleiding of een buitenlands diploma. 

Voor meer informatie en solliciteren, klik hier.
Check eerst je CV en brief met je begeleider of vraag hulp bij solliciteren.

De UAF contactpersoon voor deze vacature is Mila Thommassen

Informatie over de werkgever

Talent Nest (www.talentnest.nl) is een detacheringsbureau gespecialiseerd in het werven en plaatsen van hoogopgeleide statushouders in verschillende sectoren, waaronder voeding, landbouw, gezondheidszorg, consulting en andere branches.

Ze bieden trainingen en begeleiding zowel aan de statushouder als aan de werkgever. 

Functie-eisen:

  • Een afgeronde bachelor opleiding
  • Nederlands op minimaal B2 niveau en/of Engels op B2 niveau

Solliciteren

Om te solliciteren kun je contact opnemen met Willem-Jan Blok via E: willemjan@mylifetack.com of T: 06 11 28 79 19 of met Marc van Wanroij via E:  marc@mylifetack.com of T: 06 55 68 93 86

Contactpersoon binnen UAF is Anne Grit.

Bij de HvA werken bijna 5000 medewerkers. Meer dan de helft hiervan staat als docent voor de klas, maar er werken ook onderzoekers, managers en medewerkers in ondersteunende functies. Samen maken zij het mogelijk dat het onderwijs uitgevoerd kan worden.

Welke vacatures er nu open staan kan je hier zien.

Heb je interesse in een vacature? Bespreek dit dan eerst met jouw trajectbegeleider.

Je kan jouw cv en motivatiebrief vervolgens sturen aan Ida. Haar e-mailadres is ida.ibraimova@uaf.nl

Benoem in deze e-mail wel duidelijk op welke vacature jij wil solliciteren. 

Wie zijn wij?

Maratan werkt voor jou! Wij zorgen voor passend werk op jouw niveau. Je komt bij Maratan in dienst en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Voor hen zoeken wij betrouwbaar en getalenteerd personeel. Wij bieden hierbij begeleiding op de werkvloer en passende arrangementen voor dienstverbanden. Ook adviseren wij onze opdrachtgevers bij het versterken van inclusiviteit en diversiteit binnen de organisatie.

Maratan heeft vacatures voor functies in onder andere de Zorg, Techniek en IT. Deze keer vragen wij speciaal aandacht voor onze nieuwe vacatures in de civiele techniek. Klik op de functietitel voor meer informatie over de vacatures waarin je geïnteresseerd bent.

Wie zoeken wij?
Junior engineer Civiele Techniek 
Ben jij statushouder, (net) afgestudeerd in de civiele techniek of ben jij toe aan de volgende stap? In deze baan werk je mee aan integrale ontwerpen van bruggen en complexe waterbouwkundige constructies zoals sluizen en dijken, maar ook aan (grootschalige) weginfra projecten en verkeerskundige vraagstukken.

(afstudeer)stages en werkervaringsplekken in de (civiele) techniek
Ben je nog bezig om je studie af te ronden of wil je beginnen met een werkervaringsplek? Ook dat kan! We hebben (afstudeer)stages Software & Automatisering, Werkvoorbereider Ruimtelijke Inrichting, Waterbouw, Verkeerskunde en Werktuigbouw/Civiele Techniek. Ook werkervaringsplekken en meeloopstages zijn beschikbaar, van MBO3/4 niveau tot en met WO.

Verkeerskundige 
Ben jij statushouder, (net) afgestudeerd (hbo of wo) in verkeerskunde, planologie of technische bedrijfskunde met verdieping in mobiliteit? Wil je werken aan de meest toonaangevende projecten in spraakmakende sectoren? Solliciteer dan nu voor de positie van junior verkeerskundige en begin jouw carrière via Maratan!

(Junior) project engineer infra 
Heb je een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding? Dan is dit een kans voor jou! Als procesmanager heb jij een belangrijke rol in grote projecten. Jij bent een belangrijke verbinding tussen de betrokken technische disciplines en onze klanten. Heb je interesse? Solliciteer dan nu voor de positie van (junior) project engineer infra en begin jou carrière via Maratan!

Wil je solliciteren? 

Stuur jouw CV en motivatiebrief naar Diederick van der Wijk: diederick@maratan.nl. Zet in jouw email dat je solliciteert via het UAF. 

Bespreek jouw cv en brief eerst met jouw trajectbegeleider.

De UAF contactpersoon voor deze vacature is Bahman Bahmani.

Kansen bij Dura Vermeer

Heb je een afgeronde technische bachelor of master en wil je werken in de bouw- of infratechniek? Of heb je werkervaring op minimaal hbo-niveau in de bouw of infra-techniek? Dan zijn er wellicht kansen bij Dura Vermeer

Dura Vermeer is een onafhankelijk familiebedrijf met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Met € 1,5 miljard aan omzet en ruim 2.800 medewerkers staat Dura Vermeer in de top tien van bedrijven in de Nederlandse bouwbranche.

Vacatures

Op https://www.duravermeer.nl/werken-bij/vacatures/ staan de vacatures van Dura Vermeer. Staat er een vacature tussen die je aanspreekt? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Anne Grit (anne.grit@uaf.nl). Laat je Trajectbegeleider eerst je brief en CV nakijken.

Open Sollicitatie

Is er op dit moment geen vacature die bij je past, maar wil je wel graag werken bij Dura Vermeer? Dan kan je ook een open sollicitatie sturen. Stuur je CV en een motivatiebrief naar Anne Grit: anne.grit@uaf.nl. Ik ga dan met Dura Vermeer in overleg of er mogelijkheden voor jou zijn. Laat je CV en motivatiebrief eerst door je Trajectbegeleider nakijken.

Deerns is als on­af­han­ke­lijk in­ge­ni­eurs­bu­reau ge­spe­ci­a­li­seerd in ad­vies, ont­werp en uit­voe­rings­be­ge­lei­ding op het vlak van in­stal­la­tie­tech­niek, bouw­fy­si­ca, ener­gie­voor­zie­ning en duur­zaam­heid. De ex­per­ti­ses dra­gen bij aan duur­za­me, in­tel­li­gen­te en toe­komst­be­sten­di­ge ge­bou­wen die doen waar­voor ze be­doeld zijn.

Zoek jij een uitdagende functie bij een advies- en ingenieursbureau die groot genoeg is om op topniveau te kunnen werken en overzichtelijk genoeg is om je thuis te voelen? Solliciteer dan bij Deerns. Zij hebben vacatures in het hele land op verschillende werkgebieden.

Klik HIER voor meer informatie. Om een goed beeld te krijgen over het bedrijf hierbij een filmpje.

Interesse?

Stuur dan een bericht met jouw CV naar  Sepper.Firoozizadeh@uaf.nl.

Werken naast je studie? Vind je bijbaan bij Futurework: een gespecialiseerd uitzendbureau voor mensen die nieuw in Nederland zijn

 

Wij zijn FutureWork, een specialistisch uitzendbureau voor mensen die nieuw zijn in Nederland. Samen met gemeenten begeleiden wij nieuwkomers naar werk.
Ben jij op zoek naar een full-time baan in bijvoorbeeld de logistiek, productie of als orderpicker in een magazijn bij jou in de buurt? Bekijk op deze pagina de openstaande vacatures.

 

Wat FutureWork speciaal maakt

FutureWork medewerkers zetten al hun energie, kennis en kunde in om ervoor te zorgen dat niemand taal en cultuur als een belemmering ziet om mee te doen in onze samenleving. Door slim gebruik te maken van technologie wordt de impact van die toewijding vergroot.

FutureWork app

Met behulp van de FutureWork app zijn onze specialisten altijd binnen een minuut bereikbaar voor vragen van de nieuwkomer of van zijn collega’s. Alsof ze steeds zelf op de werkvloer aanwezig zijn. Als taal- en cultuurvragen op elk moment worden beantwoord gaat er geen tijd verloren. Zo werken nieuwkomers sneller volwaardig mee en zijn ze sneller vakbekwaam. Bovendien kunnen via de app, gewerkte uren eenvoudig worden geregistreerd.

 

FutureWork specialisten

In onze aanpak is een heel belangrijke rol weggelegd voor de FutureWork specialisten. Dit zijn allemaal professionals met een migratieachtergrond die zijn opgeleid tot tolk. Zij kunnen zich als geen ander verplaatsen in de nieuwkomers. Kennen de worsteling om weer helemaal opnieuw te beginnen. En weten hoe het voelt om afhankelijk te zijn van anderen in een vreemd land. Samen spreken zij de talen van de grootste groepen vluchtelingen in Nederland en begrijpen zij de bijbehorende culturen; van Syrië tot Somalië, van Eritrea tot Iran en Afghanistan. Zij zijn dé bruggenbouwers van FutureWork die bewijzen dat onze samenleving rijker en interessanter wordt als iedereen de gelegenheid krijgt om te werken, zich te ontwikkelen en mee te doen.

 

Solliciteren kan altijd via de website: klik hier. en neem contact met Futurework op als je vragen hebt over de vacatures!

Interne contactpersoon bij het UAF is Jean Pierre Gossieau

Wie is Studentflex?

Studentflex is een bemiddelingsbureau voor studenten die hun talenten willen ontwikkelen. Zoek jij een (bij)baan in de administratie, finance, IT, Legal, marketing, logistiek, sales/klantcontact of HR?  Studentflex heeft dit werk misschien voor jou.
 

Wie zoeken wij?

  • Minimaal 16 uur per week beschikbaar (flexibel) gedurende +/- 6 maanden (korter kan ook maar dan voor meer uur in de week);
  • Regio waar je wil werken: randstad;
  • Opleidingsniveau / denkvermogen:
  • HBO of WO;
  • Studieachtergrond: divers – van generieke studies tot aan technische studies, zowel bachelor als master;
  • Interesse in de volgende vakgebieden: administratief, finance, customer support, IT, marketing, logistiek, HR en sales;
  • taalniveau: kunnen werken in een professionele omgeving in het nederlands of engels.

 

Heb je interesse?

Vertel je trajectbegeleider dat je geïnteresseerd bent. Stuur dan een email met je motivatie en CV naar anne.grit@uaf.nl
 

Overig & trainingen

DPA Professionals en het UAF organiseren dit jaar voor de 6e keer het buddytraject. Ben jij statushouder en wil je graag leren om jezelf goed te verkopen op de Nederlandse arbeidsmarkt? Dan is het buddytraject van DPA meets UAF echt iets voor jou! Lees snel verder, en bekijk de Flyer  voor meer informatie over het traject.

 

Over DPA Professionals

DPA verbindt professionals met toonaangevende organisaties. Van multinational tot De Rijksoverheid. 

 

Over het buddytraject

Deelnemers worden gekoppeld aan een DPA professional voor een periode van 6 maanden. In deze periode ga je aan de slag om jezelf goed te leren verkopen op de Nederlandse arbeidsmarkt.  Jouw DPA buddy begeleidt jou hierbij. 

De DPA buddy’s hebben kennis en ervaring in de volgende sectoren:
– Finance
– Banking
– Legal
– Supply Chain
– Compliance
– IT
– Procurement

Lees voor meer informatie over het traject de Flyer .

 

Voor wie is het buddytraject

We zijn op zoek naar kandidaten die voldoen dit profiel:

  • Jij bent client bij het UAF
  • Jij hebt een studie- of werkachtergrond in één van bovenstaande sectoren. Het maakt niet uit of dit in Nederland is of in je land van herkomst.
  • Jij wilt graag je cv, LinkedIn-profiel en professionele presentatie verbeteren
  • Jij bent op zoek naar een (eerste) baan in Nederland
  • je spreekt goed Nederlands
  • Jij maakt tijd vrij om gedurende het traject regelmatig contact te hebben met je DPA buddy
  • Je bent bereid om deel te nemen aan drie live bijeenkomsten in de Randstad :
    – de kick-off op 15 oktober (Hilversum);
    – interculturele communicatietraining op 19 of 21 november (Utrecht);
    – slotevenement op 17 april 2025 (Hilversum)

 

Aanmelden

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Stuur jouw CV en een korte motivatie naar UAF trajectbegeleider Wouter Fransen, via wouter.fransen@uaf.nl 
Vermeld jouw UAF clientnummer in je bericht.

De deadline voor aanmeldingen is 25 september 2024. 
In de week van 30 september volgen online selectiegesprekken. 

Locaties: Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden
Formaat: Online en Fysiek (Leiden, Rotterdam, Den Haag)

Over het Programma: Het “Succesvol Starten” programma, ontwikkeld door Hogeschool Rotterdam en MeetingPoint Leiden (Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden), biedt essentiële ondersteuning aan studerende statushouders in Nederland. In samenwerking met UAF richt dit programma zich op het faciliteren van succesvolle integratie en academische vooruitgang in het hoger onderwijs.

Wat wij bieden:

  • Online Bijeenkomsten: Virtuele sessies gericht op taalvaardigheid, academische vaardigheden en culturele integratie. Flexibiliteit en toegankelijkheid zijn gewaarborgd voor alle deelnemers.
  • Fysieke Bijeenkomsten: Persoonlijke workshops en trainingen voor praktische vaardigheden zoals studieplanning, tijdmanagement en inzicht in het Nederlandse onderwijssysteem. Netwerkmogelijkheden en diepgaandere interacties worden bevorderd.
  • Ondersteuning en Begeleiding: Doorlopende studieadviseurs bieden zowel groeps- als individuele ondersteuning bij academische en persoonlijke uitdagingen.

Activiteiten: 2024:

  • Vrijdag 23 augustus: Warm Welkom voor studiestarters bij Hogeschool Rotterdam
  • Vrijdag 30 augustus: Warm Welkom voor studiestarters bij Meeting Point Universiteit Leiden
  • Donderdag 17 oktober: Kick-off Succesvol Starten Introductiebijeenkomst
  • Donderdag 7 november: Studiereis Tweede Kamer
  • Donderdag 12 december: Thema avond schrijven ChatGPT

2025:

  • Donderdag 23 januari: Bijeenkomst Winter Blues
  • Donderdag 20 februari: Thema avond met ABN Amro Rotterdam
  • Maandag 17 maart: Online training werk en studie/solliciteren
  • Donderdag 10 april: Bijeenkomst Spring Dinner
  • Donderdag 15 mei: Online training studentenwelzijn
  • Donderdag 26 juni: Afsluitingsbijeenkomst Wereldmuseum

Doel van het Programma: Het programma helpt studerende statushouders succesvol te starten en zich aan te passen aan het Nederlandse hoger onderwijs. Door gerichte ondersteuning en begeleiding worden diverse onderwerpen behandeld waarmee je tijdens je studie te maken krijgt. Het programma biedt kennis, ervaring en brengt je in contact met andere studenten met een vluchtelingachtergrond.

Interesse? Ben je student of ga je studeren komend studiejaar en heb je interesse in een van de evenementen? Stuur een e-mail naar renusha.gangadin@uaf.nl met de volgende informatie:

  • Jouw studie
  • Studiejaar
  • Onderwijsinstelling
  • Waar je hulp bij nodig hebt

Contactpersonen: Renusha Gangadin en Lea Kayiganwa

Meld je aan en maak gebruik van deze unieke kans om jouw studie succesvol te starten!

If you have an academic background or experience with studying at a university in your home country, Incluusion might be worth considering! Incluusion welcomes newcomers to apply to courses at the Utrecht University. By following courses at the UU, you will get the opportunity to become involved in the Dutch academic system, to continue your education and to integrate into society. Throughout the academic year you can choose from a selection of bachelor courses. During the summer, we offer a selection of Utrecht Summer School courses that also includes master- and PhD-level courses. This will give you all the necessary information to apply and follow a course at Incluusion successfully.

Incluusion welcomes all newcomers with academic backgrounds and proper levels of English to apply to courses at the Utrecht University.

Check the website for more information about how to register and the upcoming courses  Please read all of the FAQ about the Incluusion courses BEFORE you apply. Each course has limited spots available. Keep in mind that we receive a high number of applications each block: between 150 and 200 applications, while we can only place 40-50 students each block. Therefore, please do not feel demotivated if you think you meet the requirements but you are not invited for an intake when you apply.

Would you like to stay updated about important dates? Sign up through this form  and you will be notified via email when the next registration period will open! (you can unsubscribe at any time by sending us an email).

Contactpersoon binnen UAF is Mila Thommassen.

 

Since 2018, The Blue Road Academy (formerly RefugeeForce) has been hard at work building a global community that supports newcomers to continue or start their careers in a new place. We are fully committed to ensuring newcomers get the opportunities they deserve and find rewarding careers that meet their ambition and motivation.

No matter where you come from or what languages you speak, our programs help you gain the in-demand Salesforce skills, professional development opportunities, and personal network to get your career back on track.

The Blue Road Academy offers a free training program for Salesforce in various cities in the Netherlands. For this summer there will be only a program in Eindhoven for now, other cities start later. From 1ste of june applications are open! 

 

What is Salesforce?

Salesforce is the world’s #1 customer relationship management (CRM) solution that brings companies and customers together. Used by over 150.000 companies and nonprofits, one integrated CRM platform that gives all your departments — including marketing, sales, commerce, and service — a single, shared view of every customer. – Salesforce.com

You can find the flyer here with a QR code to apply. Or you can apply through the website here.

Good to know:
  • The program is completely free of charge for all accepted participants – we will also cover their travel and exam costs
  • Participants must have a forced migration or refugee background
  • Participants must live in the cities where we offer our program (within 1 hour from the center)
  • We offer our program regularly in Eindhoven, Arnhem and Groningen.
  • The program includes 18 classroom-based sessions – 100 hours of in-person instruction and 50 hours of self-paced e-learning
  • Sessions: Every Monday, Tuesday, and Wednesday from 9:00h to 13:00h”

 

Interne contactpersoon bij het UAF is trajectbegeleider Jean Pierre Gossieau

Green Belt Lean of Lean Six Sigma opleidingen voor cliënten bij UPD 

 
UPD is een consultancybedrijf dat zich richt op het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van Lean Six Sigma methodologie en trainingen. 

Voor wie zijn deze opleidingen? 

Deze opleidingen zijn bedoeld voor werkende en niet-werkende cliënten met minimaal B2-niveau Nederlands. Meer informatie over de inschrijving, het opleidingstraject en veelgestelde vragen is te vinden op deze pagina: https://www.upd.nl/opleidingen-voor-het-uaf

Wat zijn deze opleidingen en wat bereik je hiermee? 

Lean is een methode om processen binnen een bedrijf te verbeteren, zodat ze sneller en efficiënter werken. Lean Six Sigma combineert deze methode met statistische technieken om kwaliteitsproblemen te identificeren en op te lossen. 

Door het behalen van een Green Belt-certificering in Lean of Lean Six Sigma, kun je aantonen dat je beschikt over de kennis en vaardigheden om processen te verbeteren en verspillingen te verminderen. Dit kan een positief effect hebben op jouw kansen op de arbeidsmarkt, omdat steeds meer organisaties deze methodologieën toepassen om efficiënter te werken. 

Met een Green Belt-certificering kun je bijvoorbeeld aan de slag als procesverbeteraar, procesmanager of kwaliteitsmanager bij organisaties in verschillende sectoren, zoals de 

productie-industrie, de zorgsector, de financiële sector, de logistiek of de dienstverlening. 

Wat houdt de opleidingen in? 

De opleidingen bestaan uit een combinatie van e-learning, klassikale lesdagen en een praktijkopdracht. 

Green Belt in Lean: ongeveer 16 uur e-learning + 4 klassikale lesdagen + de doorlooptijd van een praktijkopdracht, inclusief praktijkcertificering, is ongeveer 4-6 maanden. 

Lean Six Sigma: ongeveer 16 uur e-learning + 6 klassikale lesdagen + de doorlooptijd van een praktijkopdracht, inclusief praktijkcertificering, is ongeveer 4-6 maanden. 

Voordat UAF-cliënten zich kunnen inschrijven, vindt er eerst een intakegesprek plaats met betreffende trajectbegeleiders.

Hoe kunnen cliënten zich aanmelden? 

Cliënten kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek door het invullen van het aanmeldformulier. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats met betreffende trajectbegeleiders.

Green Belt in Lean of Lean Six Sigma Green Belt? 

De keuze voor Lean of Lean Six Sigma is vooral gebaseerd op de werkomgeving. De meeste cursisten volgen een opleiding die past bij de filosofie die al wordt toegepast op hun huidige werkplek. Als er nog geen filosofie wordt toegepast, wordt het onderscheid gemaakt op basis van voorkeur, affiniteit met statistiek en cultuur van de organisatie. Voor UAF-cliënten, in het geval dat ze geen werk hebben, is Lean het meest geschikt.

Bekend maakt Bemind is het voorlichtings- en ontmoetingsproject van VluchtelingenWerk. In een Bekend maakt Bemind sessie geven twee vrijwilligers, van wie een een vluchtelingachtergrond heeft, feitelijke informatie over vluchten en vluchtelingen – maar de nadruk ligt op het persoonlijke verhaal van de vluchteling. Het doel van Bekend maakt Bemind is meer begrip en draagvlak voor vluchtelingen in Nederland. Bekend maakt Bemind is veel actief in het onderwijs maar richt zich ook nadrukkelijk op volwassenen. Denk aan bedrijven, verenigingen enz.

Er is heel veel vraag naar de voorlichtingen van Bekend maakt Bemind. Daarom zijn we naarstig op zoek naar nieuwkomers die mee willen doen aan ons project en eens of meerdere keren per maand een voorlichting willen verzorgen. We zoeken naar mogelijkheden om met die nieuwkomers in contact te komen. 

Mocht je meer willen weten en wil je je aanmelden als voorlichter kijk hier: Project Bekend maakt Bemind: voorlichting in uw klas of organisatie (vluchtelingenwerk.nl)

 

 

 

Het ROSANNA Fonds voor Vrouwen is opgericht ter ondersteuning van getalenteerde kansarme vrouwelijke studenten en onderzoekers die hun carrière willen voortzetten aan de Universiteit Utrecht.

Het fonds:
  • biedt vrouwelijke onderzoekers en studenten financiële steun om cruciale ontwikkelingen in hun academische traject te verwezenlijken.
  • zet zich in om hoger onderwijs toegankelijker te maken voor vrouwen, zodat geen enkele gemotiveerde en getalenteerde vrouw buiten de boot valt door gebrek aan financiële middelen.
  • stelt zich verder ten doel zeker te stellen dat vrouwelijk talent bijdraagt aan de Universiteit Utrecht en helpt om de wetenschappelijke status en reputatie van deze Universiteit op te bouwen.
 
Beurzen:

Het ROSANNA Fonds voor Vrouwen geeft kortlopende beurzen met verschillende waardes, waarbij een maximum van € 5.000 gehanteerd wordt.
Het toegekende bedrag kan per kandidaat verschillen en hangt af van de financiële situatie en behoeftes van de kandidaat.
Uit de aanvraag van de kandidaat moet duidelijk blijken dat het aangevraagde bedrag nodig is om haar academische doelen te bereiken.

De beurs kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de volgende doeleinden:

  • Het vergoeden van collegegeld (bachelor, master, pre-master, PhD).
  • Het ondersteunen in levensonderhoud voor korte periodes (van drie tot negen maanden), om de kandidaat in de gelegenheid te stellen te studeren, onderzoek te doen of onbetaald werkervaring op te doen.
  • Het vergoeden van onkosten voor coaching, cursussen of andere activiteiten die de kandidaat verder helpen in haar academische carrière.
Selectie criteria:

Het ROSANNA Fonds voor Vrouwen is bedoeld voor vrouwelijke kandidaten vanuit de hele wereld, mits ze aan de volgende criteria voldoen:

  • Kandidaten beschikken over beperkte financiële middelen en moeten een aantoonbare behoefte hebben aan aanvullende financiële steun om hun onderwijs te kunnen afronden.
  • Kandidaten hebben een aantoonbare relatie met Universiteit Utrecht: Om in aanmerking te komen voor vergoeding van het collegegeld, moeten kandidaten begonnen zijn aan een bachelor-, master- of PhD-programma aan de Universiteit Utrecht.
  • Kandidaten die ondersteuning zoeken voor de ontwikkeling van hun academische carrière, bijvoorbeeld een postdocpositie, vast dienstverband, of hogere functie, moeten hun relatie met de Universiteit Utrecht kunnen bewijzen. Kandidaten moeten overtuigend bewijs overleggen van hun intentie om bij te dragen aan de Universiteit Utrecht en de wetenschappelijke status en reputatie van deze Universiteit te helpen opbouwen.
  • Kandidaten moeten beschikken over een academische achtergrond en goede resultaten hebben behaald in hun academische carrière tot nu toe.
Aanmeldingsproces:

Kandidaten kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier. Zij moeten daar enkele persoonlijke gegevens invullen en de volgende documenten in het Engels aanleveren:

  • Curriculum Vitae Volledige transcriptie van het meest recente diploma van de kandidaat, inclusief een cijferoverzicht.
  • Overzicht van het aangevraagde budget (volgens het bijgeleverde format)
  • Een aanbevelingsbrief van academische staf van de Universiteit Utrecht betreffende academische kwalificaties.

Vragen over het aanmeldingsproces kunnen gestuurd worden naar l.a.blom@uu.nl met als onderwerp “ROSANNA Fund for Women Application.” Na de sluitingsdatum neemt de commissie de documenten in behandeling.

De selectieprocedure kan één tot twee maanden in beslag nemen.

Informeer je trajectbegeleider als je hierin geïnteresseerd bent. Voor algemene vragen kan je ook een email sturen aan: mila.thommassen@uaf.nl 

Wil je netwerken en je taal tegelijkertijd verbeteren? Kom naar het Venture Café voor Walking & Talking.
 
Het is een wandeling om de Nederlandse taal te leren/oefenen en tegelijkertijd een mooi netwerk op te bouwen van internationals & locals in Rotterdam. Deelname is gratis en is inclusief koffie/thee en een drankje na afloop.
 
Start punt is bij CitizenM hotel(Gelderseplein 50) vanaf 19.00 uur. Kijk op de website voor de data.
 
Dit café is voor een ieder die zijn netwerk wil vergroten, de Nederlandse taal wil oefenen of gewoon een gezellig avond wil om nieuwe mensen te ontmoeten.
 
Wil je een keer meedoen en meer informatie? Aanmelden kan via www.walkingtalking.nl of info@walkingtalking.nl
 

Rotterdam School of Management (RSM) biedt UAF-cliënten aan om gratis deel te nemen aan de korte open programma’s (van 2 à 3 dagen) van RSM Executive Education.
Op de website van RSM staat een overzicht van het cursusaanbod.

Eisen

Je moet voldoen aan deze voorwaarden: 

  • UAF cliënt;
  • Afgeronde opleiding Hoger Onderwijs in Nederland of in land van herkomst;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring op HBO/WO- niveau, in het land van herkomst en/of in Nederland; 
  • Engels minimaal niveau B2, zowel spreken als lezen.  
  • Bereidheid om naar Rotterdam te reizen. Maximale reistijd 1,5 uur enkele reis. Betaling van reiskosten door UAF is mogelijk.

 

Voldoe je aan de eisen en ben je geïnteresseerd? Stuur dan: je  CV + een korte motivatiebrief + een top 3 keuze van de programma’s naar matthieu.huijser@uaf.nl 

Wil je je eigen onderneming starten en ben je op zoek naar organisaties die je verder kunnen helpen?

Deze organisaties zou je kunnen checken:

Forward Incubator – we prepare aspiring newcomers for the launch of their business. The Forward Incubator (FI) program consists of 30 participants with the strongest entrepreneurial potential selected from the Digital Entrepreneurship Program (DEP). Each candidate is supported by an experienced local entrepreneur (as coach), 2 university student consultants, and a facilitator from the Forward·Inc team. Participants have access to expertise from our (corporate) partners while attending regular workshops. The program concludes with the newcomers presenting their idea in front of the Forward·Inc community at our “DEMO DAY” – where a select few are awarded prizes in acknowledgement of their achievements. More info click here

Forward Incubator: Digital Entrepreneurship Program starting in august 2023
In august Forward Incubator will start a new edition of the Digital Entrepreneurship Program (DEP).
This is a free 8-week online course with 60 hours of pre-recorded video training, practical assignments, and peer-to-peer learnings. For this programme, Forward incubator is looking for newcomers who want to start their entrepreneurial journey.

Do you have an idea for a business, or do you want to get your business plan in motion? You can apply for the DEP now. Practical information about the programme:
– Duration: Aug – Oct 2022
– Application Deadline: 4 august
– Note: the entire program is in English
– Interested? You can apply for the programme via this link


Stichting Ondernemersklankbord (speciaal voor Utrecht). Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Meer info klik hier

Pangea – Pangea ontsluit talent en verrijkt onze economie door vluchtelingen ondernemers wegwijs te maken in Nederland. Dit doen we met ons all-in programma ‘Start Your Business’: nieuwkomers ondernemers bouwen hun eigen bedrijf op met lopende omzet < 12 maanden. Meer info klik hier

Landelijke Expertisecentrum Ondernemerschap Statushouders (EOSN) – Heb jij ideeën om een eigen bedrijf te starten en ondernemer te worden met of zonder geld of financiering? Heb jij hulp nodig bij het starten van een eigen bedrijf? Wil je weten wat de kosten hiervan zijn en of de mogelijkheid bestaat om dit naast je baan te doen? Of heb jij al een bedrijf en loop je tegen dingen aan? Wij van het expertisecentrum spreken je taal, kennen jouw cultuur en bieden diensten aan voor het starten van je eigen bedrijf of als je al een bedrijf hebt. Meer info klik hier

Hulp bij solliciteren

Lees onze tips over het voorbereiden van je sollicitatiegesprek, de do’s and don’ts van je eerste werkdag en meer. Neem contact op met je trajectbegeleider voor hulp bij:

  • CV en motivatiebrief
  • LinkedIn profiel
  • Sollicitatiegesprek oefenen
  • Online sollicitatietraining
  • Advies over vacatures en solliciteren

Sollicitatietraining

Het UAF geeft trainingen om je te helpen bij het solliciteren voor werk of stage. 

Deze sollicitatietraining bestaat uit twee dagdelen. Tijdens de eerste dag ga je aan de slag met het kennen van je kwaliteiten en vaardigheden. Tijdens de tweede dag ga je het gesprek voorbereiden, en oefenen met een gasttrainer van een bedrijf.
Om deel te nemen aan de training moet je beide dagen kunnen.

Heb je interesse? 
Vraag jouw trajectbegeleider wanneer er een sollicitatietraining is en meld je aan.