WORKSHOPS
UAF Zorgdag en Medisch Netwerkevent 2024
Er worden zes workshops aangeboden. Je kunt maximaal 2 workshops volgen, één in de ochtend en één in de middag. Hieronder volgt een korte uitleg per workshop. Op het aanmeldformulier kun je drie voorkeuren aangeven. Op de Zorgdag kun je zien in welke workshops jij bent ingedeeld.
Workshopbegeleiders: Riet Kuiperij en Fatma Sahin
In deze workshop wordt ingegaan op de stappen die gezet moeten worden om in Nederland als verpleegkundige aan de slag te kunnen. Welke eisen worden gesteld en wat zijn ervaringen van een verpleegkundige die het proces naar de BI toets doorliep. We gaan in de workshop onder andere in op het belang van taalvaardigheid, het aanvragen van de Verklaring van Vakbekwaamheid en natuurlijk op de BI toets.
Fatma Sahin was in Turkije IC verpleegkundige gaat binnenkort de BI toets doen. Fatma vertelt je over haar ervaringen in het proces naar deze toets: wat inspireerde haar, wat waren valkuilen, wat viel mee en wat viel tegen en welke tips heeft Fatma voor je? Riet Kuiperij was wijkverpleegkundige en werkzaam als Hogeschool docent. Zij is nu mentor voor Fatma en vertelt over de rol van de mentor en waarvoor jij jouw mentor in kunt zetten.
Kortom een informatieve en interactieve workshop voor en door verpleegkundigen!
Workshopbegeleider: Gert Roos
De kern van wat dokters doen gebeurt achter gesloten deuren, in hun spreekkamers. Daar praten dokters met patiënten en verrichten ze lichamelijk onderzoek. Dokters zijn zich niet altijd bewust dat ze daarbij heel eigen (Nederlandse) gewoontes hebben. Wat er in die spreekkamer gebeurt is vaak een uiting is van de Nederlandse cultuur. Samen met de deelnemers kijken we wat hen daarvan al is opgevallen: wat doen we hier anders in vergelijking met wat je gewend was? Probeer wat voorbeelden mee te nemen naar deze workshop. En die manier van communiceren, wat wordt er van je verwacht en hoe leer je dat op een praktische manier? Zeker ook in de aanloop naar je BIG registratie.
Gert Roos is ervaren huisarts, opleider en trainer op het gebied van de communicatie in de spreekkamer. Sinds een aantal jaren begeleidt hij buitenlandse artsen bij de voorbereiding op de DKV toets. Hij verzorgt daarvoor trainingen communicatie en professioneel gedrag als docent van OBUA (Onderwijs voor Buitenlandse Artsen)
Workshopbegeleider: Maartje van Vliet
De erkenning van je buitenlandse zorgdiploma is nodig om een BIG-registratie te krijgen en te kunnen werken in de Nederlandse zorg.
Maar hoe werkt dat? Waar kan je dit laten doen? Hoelang duurt die procedure en hoe kan je dat het beste aanpakken?
Deze vragen en vele andere zullen beantwoord worden tijdens deze workshop van het CIBG. We nemen je mee door de procedure, van begin tot eind.
Er zal ook veel ruimte zijn om vragen te stellen. Je bent van harte welkom, we kijken uit naar je komst!
Workshopbegeleiders: Joop ten Kate en Eugene Broecheler
We willen beginnen met een rondje “ervaringen”. Zaken die het vertellen waard zijn. We geven mentoren en mentees om de beurt het woord!
Daarna komt een rondje “vragen”. En vervolgens zullen we hieruit discussiepunten destilleren en bespreken
Workshopbegeleider: Hans Prakken
Hans Prakken zit in de CBGV en heeft ervaring opgedaan in de samenwerking met buitenslands gediplomeerden in zijn eigen praktijk. Hij neemt u mee in de ervaringen met deze samenwerking en geeft handreikingen voor het traject om te komen tot een juiste integratie.
Workshopbegeleider: Angèle vd Ven.
In deze workshop maak je kennis met het digitale netwerkplatform LinkedIn. Hoe kun jij dit inzetten om de juiste mensen te leren kennen die jou een stap verder kunnen helpen? Je onderzoekt wat jij nu nodig hebt en zet een eerste stap om dit op LinkedIn kenbaar te maken.
Deze workshop is voor mensen die bezig zijn met hun medische assessment en hun netwerk in de zorg willen uitbreiden. En ook voor medische mentoren die mentees hierbij willen verder helpen met behulp van het online platform LinkedIn.
Helaas, het is niet meer mogelijk om je voorkeuren door te geven.
Heb je je voorkeuren niet doorgegeven? Dan delen wij jou in bij een van de zes workshops. Op de Zorgdag kun je zien in welke workshops jij bent ingedeeld.
UAF Zorgdag
Op zaterdag 23 maart 2024 vindt de jaarlijkse UAF Zorgdag plaats.
Deze dag staat in het teken van het delen van ervaringen tussen medische mentoren en gevluchte medici die zich bevinden in het proces van hun medische assessment of een medische opleiding volgen aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Tevens biedt het een waardevolle gelegenheid voor organisaties in de zorgsector om deel te nemen en kennis uit te wisselen.
Tijdens de Zorgdag zijn er interessante workshops te volgen, vergroot je je netwerk en kennis en kunnen gevluchte medici contacten opdoen waarmee ze hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verstevigen.
Het programma
10:00 uur – Inloop met koffie en thee
10:30 uur – Welkom door dagvoorzitter Felicia Vizi en Megan van der Moezel (UAF)
10.45 uur – Workshopronde 1
12.00 uur – Lunch
12.45 uur – Workshopronde 2
14.10 uur – Netwerken in de zorg: verschillende zorginstellingen presenteren hun initiatieven
15:30 uur – Afsluiting
De Zorgdag vindt plaats op de volgende locatie:
Netherland School of Public & Occupational Health
Churchilllaan 11 (5e etage)
3527 GV Utrecht